Hele siste uke har stått i jubileenes tegn, med ulike aktiviteter for enhver smak.

Alf Prøysen Vi tar med at uka startet med fotballskole for de yngste. Tirsdag innledet Knut Anders Sørum den offisielle delen av uka med en godt besøkt jubileumskonsert.

Siden har det gått slag i slag. En lang rekke besøkende – inviterte og andre tilreisende – har kjent sin besøkelsestid og omtrent samtlige arrangementer har vært godt besøkt.

Prominente gjester Blant de mange som har besøkt kommunen i helgen finner vi både Fylkesmann Hill-Marta Solberg, fylkesrådsleder Odd Eriksen, fylkesordfører Sonja Steen, statssekretær i Fornyings-, Administrasjons- og Kirkedepartementet Tone Toften, biskop Tor B. Jørgensen, bispedømmerådsleder Marit Hermstad, ordførerne i nabokommunene og Vefsn.

I tillegg til prost Olav Rune Ertzeid, de to tidligere sokneprestene i Herøy Arne Magnus Smørvik og Knut Nordhaug sammen med sokneprestene i Alstahaug og i Dønna.

Helge Stangnes Og selvsagt tekstforfatter til ”Livslenka” Helge Stangnes med kone. For å nevne noen. Alle disse var Herøy kommunes og Herøy sokns inviterte gjester.

For sokneprest Annette Stenseng er det vanskelig å legge vekk musikkverket "Livslenka".

Både fordi soknet og Herøy kirkespillkomité tok på seg ansvaret med å arrangere det hele – Herøy kommunes bestillingsverk i forbindelse med jubileet.

Den store satsingen Og fordi hun har vært en aktiv deltaker i ”Livslenka” som sanger i koret. Dette har vært Herøy sokns sin store satsing i jubileumsåret.

- Jeg sitter igjen med en stolthet over at vi i Herøy fikk til noe så bra og en glede over at så mange fikk det med seg. Tre fullsatte forestillinger i kirka var flott.

I tillegg til en god følelse av å ha vært med på noe varig.

Ta i bruk sangene Jeg håper at folk tar i bruk julesangen til jul, brudemarsjen til bryllup og synger ”Lite Ban” for minsten om kvelden, sier sokneprest Annette Stenseng til Herøyfjerdingen.

Både hun og resten av staben rundt verket har fått enormt mye positive tilbakemeldinger fra folk. Nå er hun og flere begynt å tenke at ”Livslenka” skal oppleves av flere.

Festspillene i Harstad - Helge Stangnes mente at dette var for stort til at man bare skulle ha tre forestillinger. Jeg tror alle i staben er klare for blant annet Festspillene i Harstad.

Dette bør flere enn oss her på Helgelandskysten få oppleve, sier Stenseng.

Søndag hadde hun ansvaret for jubileumsgudstjenesten med mange involverte.

Samarbeidet kirke - kommune - Det betyr mye å få biskopen på besøk og vi fikk mange positive tilbakemeldinger også om det gode samarbeidet vi har med kommunen.

Og det stemmer og er ikke noe som gjelder kun for jubileet. Vi tenker nok ikke over det, for det har vært slik lenge.

Men det har gjort at det har blitt en veldig helhetlig markering. Jeg tror også at dette viser at kirka har et godt feste i befolkningen i Herøy, sier Annette Stenseng.

Mye gjenstår Fortsatt gjenstår et halvt år av begge jubileene. For soknets del kan vi glede oss til en klassisk kirkekonsert i august, før jubileumsåret avsluttes med adventskonsert i kirka med ingen ringere enn Rita Eriksen.

Også ordfører Arnt Frode Jensen trekker fram det gode samarbeidet kommune og sokn.

- Samarbeidet har vært og er veldig godt, med skiftende prester. For meg er det en selvfølge at det er slik.

- Vi går sammen Dette er et felles jubileum og vi går sammen og er avhengige av hverandre. Kirken er en del av hverdagen til folk og er en ordentlig folkekirke.

Dessuten er kirken et fantastisk konsertlokale hvor vi kan utvikle mye fin kultur. Derfor sier jeg:

Det skal skinne av kirka vår!

Det sier ordfører Arnt Frode Jensen til Herøyfjerdingen dagen etter at hovedmarkeringen til sokn og kommune er over.

Ros og gaver til kommunen Han bærer en rekke gaver inn på rådhuset, gaver som kommunen fikk under den offisielle middagen på Herøy brygge lørdag ettermiddag.

Disse kommer fra Fylkesmann, den politiske ledelsen i fylket, fra ordførere i nabokommunene og fra andre inviterte gjester.

Gavene ble gitt sammen med rosende ord om blant annet den felles feiringen som sokn og kommune står for.

På skinner Ordføreren kan se tilbake på en uke hvor alt har gått på skinner og han er meget klar over at dette kun skyldes hardt arbeid fra mange involverte.

- Dette kommer ikke av seg selv. Mange har jobbet et år med å planlegge jubileene og det man har fått fram er meget bra.

Det er også tilbakemeldingene fra de som har besøkt oss, avslutter ordfører Jensen.

Mye medieoppmerksomhet Også han ser fram mot resten av jubileumsåret med mange spennende arrangementer.

Herøy har virkelig stått i medienes søkelys den siste uken, med en rekke oppslag i lokalavisene, innslag i både radio og på TV.

Trykk HER for å se TV-innslaget fra NRK Nordland fra 29. juni, med forhånds-saka fra kommunens bestillingsverk til jubileet - musikkverket "Livslenka".

I skrivende stund kan du ikke velge innslag, men innslaget fra Herøy er fjerde innslag et stykke ut i sendingen.