Tidligere har Danielholmen vært lansert som den mest aktuelle tomta for reiselivsanlegg. Ressurssgruppa konkluderer med at denne tomta ikke lenger er aktuell, blant annet fordi det eksisterende nabolaget og hovedveien vil virke sterkt inn på opplevelsen av et reiselivsanlegg.

Det mener en enstemmig ressursgruppe som hadde møte 12. september.

For her vil nettopp nærheten til uberørt og vill natur/naturkrefter være det besøkende søker mest av alt. I tillegg til ro. Det mener ressurssgruppa.

Det finner man altså ikke ved Danielholmen, men ved Risøyholet på Sør-Herøy.

Kommunens ressurssgruppe består av Knut Prestø, Harry Nilssen, Roy Nilsen, Anne-Lise Gjengaar fra kommunen i tillegg til akitekt Jappe Nielsen.

Risøy, med Risøyholet, var det alternativet som klart utpekte seg som attraktivt og spennende. Det var også her ressursgruppa brukte mest tid.

Det var etter ressursgruppens oppfatning her man hadde de rette forutsetninger for å bygge et helt unikt reiselivsanlegg.

Av andre plussfaktorer i forbindelse med Risøy/Risøyholet framheves lett tilgjengelighet til Herøys "urbane" sentrum. Om lag to kilometer til sentrum.

Ressursruppa har vurdert flere alternativer for å plassere et reiselivsanlegg: - Engan, ved det nedlagte ferjeleiet Anbefales ikke på grunn av beliggenhet og fordi området er sterkt berørt av annen virksomhet.

- Fanghaugen/Hundsræva Ansees for å være egnet. Men styringsgruppa går bort fra alternativet fordi området er i privat eie, bebygd med bytte og det foreligger planer om regulering av området til hyttebygging.

- Risøy/Rishøyholet Godt egnet. Det er stort, uberørt mråde hvor en ser for seg store utvikilingsmuligheter for et reiselivsanlegg. Området har i stor grad de elementer som er etterspurt. Området vil også kunne ivareta lokalisering av et "Elias-land".

- Sør-Herøytunga/Gamhaugen For værhardt i forhold til at sjøsiden vil være et viktig element i den store sammenhengen.

- Seløy/Bukkholmen Ikke aktuell fordi det skal legges til rette for annen virksomhet i dette området og fordi området er lite og at det er for lite sentralt.

- Øksningan Området er for dominert av foredlingsanlegg og annen industriell virksomhet.

- Hoholmen Blir vurdert å ligge for tett opp til veinettet med trafikk, mye bruk av autovern og utsikt skjemmet av inngrep i landskapet.

Framdriftsplan Innen 18. oktober skal gruppa definere prosjektets omfang, arealutnyttelse, tilknytning til vei, lage en grov skisse til avgrensing av reguleringsplan for området.

I desember skal prosjektet presenteres i kommunen, og mest sannsynlig på et folkemøte. For tanken bak reiselivsanlegget er at dette skal bli så stort at det vil berøre de fleste i Herøy.