Leder i Herøy husflidslag Kari Karlsaune Haraldsen forteller at hun er svært fornøyd med oppmøtet og tror kanskje at dette må være noe av det beste oppmøtet de har hatt på slike arrangement. Kari forteller at hun er svært glad for at det nå har kommet på plass en avdelingsleder for Helgeland museum på Herøy.

- Vi synes museet er et veldig egnet lokale for både flatbrødbakst og det å stille ut litt husflidsprodukter. Avdelingsleder Eline Meek Allern har faktisk meldt seg inn i husflidslaget og allerede vært med oss på 2-3 møter. Hun var også med og satte opp utstillingen og vi ser fram til et videre samarbeid med henne. Hun er veldig positiv, sier Haraldsen.

Herøy husflidslag består nå av 16 medlemmer der de aller fleste er godt voksne.

- Vi har nok en gjennomsnittsalder som nærmer seg 70 år, men har også medlemmer som nærmer seg og er over 80 år. Vi skulle jo gjerne klart å rekruttere flere yngre medlemmer, men Eline trekker jo helt klart ned snittalderen, sier Kari.

Flatbrødbaking og utstilling av broderier
Under arrangementet ble det bakt og solgt flatbrød i tillegg til at det var broderiutstilling og salg av sveler, vafler og kaffe. Et loddsalg var også som vanlig på plass.

- Vi hadde bakt opp 50 flatbrød på forhånd som vi hadde for salg, men etterspørselen var så stor at vi nok kunne nok hatt det dobbelte klart til vi åpnet. Vi hadde også med oss en deig og stekte flatbrød slik at folk kunne få en smak og at det skulle bli litt godlukt i lokalet. Rigmor Paulsen stekte sveler og Helena Angel prøvde seg på å lage danske «munker», men da viste det seg at vi hadde for lite strøm tilgjengelig. Vi brukte da denne røra til vafler i stedet så vi berget oss på denne måten, sier Kari.

Haraldsen forteller at det stort sett er strikking som foregår på møtene, men denne gangen var det etter forslag fra Eline broderier som var tema for utstillingen. Det ble derfor stilt ut en del broderte puter i tillegg til litt klokkestrenger og andre broderier.

Egen fane til landsmøtet
I rundt et år har husflidslaget holdt på med å brodere en egen fane til landsmøtet for Norges husflidslag som skal avholdes i Bodø siste helga i mai.

- Det er Nordland husflidslag som står ansvarlig for arrangementet og i den forbindelse er flest mulig husflidslag oppfordret til å brodere en fane. Dette er ikke en fane som benyttes i tog, men den er 40 cm bred og 180 cm høy. Den fungerer derfor mer som et banner og den hadde vi utstilt, avslutter leder i Herøy husflidslag, Kari Karlsøyne Haraldsen.

Herøy husflidslag møtes annenhver mandag på MC-huset på Nord-Herøy og Kari forteller at de er åpne for både forslag til kurs og nye medlemmer.

Alle foto: Pål Nikolaisen