- Uteområdet i Herøy barnehage er mye i bruk, både på dagtid, ettermiddag og helg. Aktive barn, og gjerne med foreldre, er bra, og vi er i utgangspunktet positive til at området kan benyttes.

- Vi har dessverre sett en økende tendens til at barnehagens uteområdet blir benyttet på måter vi ikke ønsker. Vi har hatt flere tilfeller av brannstiftelser og hærverk (knust vindu og ødelagt tak på grillhytte, avføring ol). I tillegg har det vært sjenerende støy, blant annet fra kjøretøy inne på området.

- Vi har ansvar for nesten 70 barn i barnehagen på dagtid, og det viktig for oss at sikkerheten er ivaretatt på en god måte. Vi må daglig gjennomføre sjekkrunder på området før vi sender barna ut. I tillegg ønsker vi at lekeapparatene våre får stå i fred, opplyser enhetsleder Line Olsen i Herøy barnehage.

Kameraovervåking
- Ettersom kommunen ønsker at lekeområdet skal være tilgjengelig for innbyggere som ønsker å bruke det til lek og uteaktivitet, har vi nå sett oss nødt til å kameraovervåke området på ettermiddagstid og helg, for å prøve å gjøre noe med problemet. Vi ber også alle foreldre om å ta en prat med barna sine om hvordan man behandler andres eiendom, avslutter Olsen

Rutiner for overvåkingen er i samsvar med «forskrift om kameraovervåking i virksomhet».