538 skoler er med når NRK for syvende år på rad arrangerer Klassequizen, en konkurranse for tiendeklassinger over hele landet. I Nordland har 28 skoler seg på i år. Så langt har fem skoler vært i aksjon i radiosendingene til NRK Nordland. Torsdag er det Leirfjord barne- og ungdomsskole sin tur mens Herøy skole skal i aksjon fredag morgen. Sendingene begynner like etter klokken 08.30 på morgenen, med reprise i ettermiddagssendingen.

Lærer Rita Hjelmseth kan selvsagt ikke røpe hvordan det har gått med sine elever, men sier at hun er rimelig godt fornøyd med innsatsen. 

- I forkant har vi øvet litt på quiz i forhold til allmennkunnskaper og dette er en aktivitet som er populær blant elevene. Vi deltar jo mest for at vi synes det er artig, men selvsagt ønsker vi å nå lengst mulig, sier Hjelmseth.

Lagene fra hver skole består av tre 10. klassinger. I tillegg deltar en reserve i tilfelle det skulle bli forfall i laget. Utspørringen er det journalist og programleder Niklas Aune Johnsen som står for. Han har en rekke forskjellige tema å prøve elevene i. Maksimal oppnåelig poengsum er 12.

Laget fra Herøy skole består av Odin Hestmark Dalen, Ingrid Kilvær Nilssen og Ludvik Paulsen. I tillegg er også Tora Lorentse Solhaug med som reserve.

Etter at alle skolene har deltatt i konkurransen skal de fire beste møtes i en fylkesfinale der det skal kåres to vinnere fra Nordland som skal delta i landsfinalen som sendes på NRK TV gjennom fem programmer. I 2018 var det Sandnessjøen ungdomsskole som sammen med Risøyhamn skole i Andøy representerte Nordland i landsfinalen. Finalen ble til slutt vunnet av Tastaveden skole fra Stavanger.

Trykk her for å følge med på poengoversikten for skolene i Nordland.