Gjennom spleisen kan elevene finne ulike kreative måter å samle inn penger på. Formålet med spleisen er ikke at eleven selv eller dens familie skal føle et press for å gi mer penger enn de selv ønsker til TV-aksjonen.

Spleisen gir elevene mulighet til å bidra i en veldig viktig sak og få nyttig erfaring med frivillig arbeid. Det kan også være en fin anledning til å gjøre aktiviteter som styrker miljøet i klassen og mellom elevene. Foreldre kan gjerne bidra med å hjelpe eleven med gjennomføring, dele spleisen med andre eller gi et beløp hvis man ønsker.

I fjor kom det inn hele 38 500 kroner fra skolen, men da samlet elevene inn penger klassevis. I år er det opprettet en felles Spleis for skolen og foreløpig har det kommet inn mye mindre penger. Nå håper innsamlingsleder Erika Puziene at elevene ved skolen engasjerer slik at skolen også i år blir en viktig bidragsyter til årets TV-aksjon.

Pengene som samles inn i år går til Barnekreftforeningen, som skal etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet får behandling.

Sammen kan vi bidra til at:
- Familier unngår å bli splittet selv om de bor langt unna sykehuset.
- Alvorlig syke barn får ha hele familien hos seg i behandlingsperioden.
- Foreldrene kan ta vare på alle barna sine, seg selv og hverandre.
- Søsken blir inkludert, sett og ivaretatt.
- Familiene kan finne ro og får leve et mer normalt hverdagsliv i en vanskelig situasjon.

Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om TV-aksjonen på telefon 477 24 969  eller e-post erika.puziene@heroy-no.kommune.no