Rundt 60 små og store, norske og utenlandske møtte opp. Ahmad Alaboud holdt et foredrag om mattradisjoner fra Syria, hvordan de utnytter og bearbeider kjøtt fra dyr og det som naturen gir. Zahra og Ahmad hadde i tillegg laget masse smaksprøver og viste hvordan de oppbevarer de forskjellige produktene gjennom vinteren. Dette var lærerikt, smakfullt og ikke minst flott dandert på langbord.

Vi fikk også et sanginnslag fra ekteparet Sifa og Enjili , Mukeshimana og Fikiri, familiene fra Kongo som sist ankom Herøy. De fremførte en typisk kongolesisk sang, akapella, firstemt og nydelig fremført. De har mye musikk i kroppen og vil sikkert etter hvert bli et positivt tilskudd til musikkmiljøet i Herøy.

Lyset ble dempet og Rolf Jørgensen leste eventyret om Snekker Andersen og julenissen, en fin stund der basstemmen til Rolf skapte den rette stemningen.

Innimellom koste vi oss med kaffe, te, gløgg à la Gjertrud og smaksprøver fra det syriske kjøkken. Kaffemat var småkaker( 6 sorter) som vi hadde laget på språkkafe i november og nydelig multekrem à la Marit Jørgensen .

Tusen takk til dere som deltar, uten dere er det ingen språkkafe. En stor takk også til Bente og Marit Stenbakken som hjalp til både med forberedelsene og rydding etterpå!

Jeg håper både gamle og nye fjes dukker opp på språkkafe i 2020, alle er velkomne!

Vi takker for i år og ønsker dere en fin adventstid og en fredfull julehøytid.


Tekst og foto: Gjertrud Aune Færøy