- Innbyggere og besøkende på Herøy kan nå glede seg over at den nye ladestasjonen ved Prix i Herøy kommune er satt i drift. Med åpningen tas et viktig skritt mot å gjøre Helgeland mer tilgjengelig for besøkende, næringstransport og innbyggere som kjører elektrisk, skriver daglig leder i LAD OPP, Torkil Nersund, i en pressemelding.

Et moderne ladeanlegg
Ladestasjonen er utstyrt med fire ladere som tilbyr en ladekapasitet på inntil 400 kW, og vil i tillegg til tradisjonell betalingsapp også tilby kortbetaling. Dette vil gjøre det enklere for både lokalbefolkningen og tilreisende å bruke ladestasjonen. Det mener Torkil Nersund er helt i tråd med grunntanken til LAD OPP.

- Selv om ladebygget vil få montert glasstak og vegger på et senere tidspunkt, er anlegget allerede klart for bruk. Bruksanvisninger, priser og annen informasjon finner man både på den enkelte ladestasjon og på nettsidene adopp.no. Vi planlegger en formell åpning når alt er på plass og kommer tilbake med dato, sier Nersund.

Samarbeid som gir resultater
Ladestasjonen på Herøy er ifølge pressemeldingen et godt eksempel på hvordan samarbeid mellom det offentlige, næringslivet og lokasjonseiere kan føre til positive endringer. Prosjektet er støttet av Enova og representerer en viktig milepæl i arbeidet med å elektrifisere transporten i regionen.

Flere LAD OPP-stasjoner i vente på Helgeland
- LAD OPP er et lokalt utviklet konsept for elbillading, og de unikt designede ladestasjonene bruker fornybar energi fra egne kraftverk. Konseptet er et ledd i satsingen på fornybarregionen Helgeland. LAD OPP skal gjøre det enklere for både fastboende og besøkende å bruke elbil i regionen i dag, samt gjøre det lettere for flere å velge elbil fremover. For oversikt over alle våre ladestasjoner se våre hjemmesider ladopp.no. Gjennom LAD OPP tar vi ytterligere steg i satsningen på et fremtidsrettet og bærekraftig Helgeland, avslutter Nersund.