Herøy kommune endte på en 5. plass i Nordland og en 9. plass nasjonalt under årets TV-aksjon på NRK. I skrivende stund har det kommet inn hele 511 805 kroner fra Herøy kommune til Barnekreftforeningen. Dette er nesten en dobling fra fjorårets aksjon, da det kom inn kroner 269 651, som forøvrig også var ny rekord. En stor del av årsaken til at årets resultat ble mye større enn fjoråret skyldes at Sparebank 1 Nord-Norge gikk inn og doblet alle beløpene som kom inn på Spleis i hele Nord-Norge.

Uansett er det gjort en fenomenal innsats for å samle inn penger til årets aksjon, og derfor ønsker innsamlingsleder Erika på vegne av hovedkomiteen å rette en stor takk til alle som har bidratt. Denne har i år bestått av Erika Puziene, Janne Grethe Eide, Kirsti Iversen, Silje Sandstrak og Monika Mathisen. Erika skryter av alle sine medhjelpere i hovedkomiteen, og trekker spesielt fram Janne Grethe som har vært med i 10 år.

- Komiteen blir ikke den samme om ikke Janne er med. Hun tok også med seg et av sine barnebarn når hun gikk rundt med bøsse, for på denne måten å forhåpentligvis overføre sin frivillige innsats til nye generasjoner, sier Erika.

Erika retter også en ekstra takk til Monika Mathisen som sørget for ny innsamlingsrekord i Brasøy.

Brasøys store stjerne
- Monika er Brasøys store stjerne med et stort hjerte og en fantastisk evne til å samle inn penger. I Brasøy ble det totalt samlet inn rundt 120 000 kroner og det er bare fantastisk. Blant annet kom det inn 12200 kroner på en Brasøy-marsj. Hun er veldig flink til å annonsere på sosiale medier og fikk med seg svært mange som ikke bor på Brasøy til å delta og støtte marsjen på Spleis.I tillegg fikk de også inn over 108 000 kroner på den digitale bøssen for Brasøy. 

- En stor takk rettes også til alle arrangement som har blitt gjennomført for å få inn penger til årets aksjon. Bandet Kvasstind hadde konsert hos Tommy Eide på Etcetera, og jeg vil aldri glemme hvor flink Cecilie Skagen var til å fortelle om hvor viktig tema det var i årets TV-aksjon. Vi har arrangert turmarsj og Barnas disco, men da ble det brukt Vipps 2133 så vi vet ikke hvor mye som kom inn. Vi må også rette en takk til Nadiia og Dilara fra Ukraina som arrangerte kafé på Fellesstua. Vi fikk også inntekter fra en fotballkamp til FK Herøy/Dønna, arrangement av Røde Kors Herøy og Helena og hennes frivilllige på omsorgssenteret. Herøy idrettslag med Renate Kaspersen i spissen arrangerte også artig et løp i Herøyhallen som fungerte veldig bra og skaffet inntekter til årets aksjon.

- Noen har reagert på at næringslivet i Herøy i liten grad har bidratt med støtte til TV-aksjonen, men da må det nevnes at flere bedrifter har bidratt med penger til Barnas dag på Herøy Brygge. Her sponset Spar med mat, i tillegg til at bedriftene Seløy Sjøfarm, Rune Feldt Transport, North Salmon Service bidro med støtte til arrangementet. Under Felles digital bøsse finner vi også Herøy Arbeiderparti, Kobbvåglaks, Metalltek og Økoråd Helgeland. Herøy skole arrangerte også kafé og hadde en digital bøsse som bidro med mye penger til Tv-aksjonen, sier Erika.

Erika er opptatt av at alle skal takkes skikkelig for sin innsats og retter selvsagt også en spesiell takk til alle 33 bøssebærere og hjelpere, alle som kom på de ulike arrangementene og gav penger, alle som gav penger på bøssene, og alle som vippset. Hun takker også Monika Storrø og Astrid Reinertsen og for ekstra hjelp med lotteriet. Hun retter også en ekstra takk Borghild i Sandvær, Tanja i Brasøy og alle som bidro med gevinster. 

Stor takk til Erika
Silje Sandstrak har vært i hovedkomiteen sammen med Eriika, og hun skryter av at hun har vært en fantastisk leder av komitéen.

- Hun er veldig positiv og oppfinnsom og ser ikke mørkt på noe. Jeg synes det er artig at man kan komme med litt sprøe ideer, og at man da fyrer løs og tar tak i det. Hun får derfor ganske komplekse ting til å virke enkle. Det har fungert veldig bra i komitéen, vi har det veldig trivelig sammen, og Erika er en veldig god leder, sier Sandstrak.

Her er topp 10 bidrag fra Herøy:
Som tidligere nevnt er alle digitale bøsser på Spleis doblet av Sparebank 1 Nord-Norge, noe som Erika i hovedkomitéen setter umåtelig stor pris på.

Brasøy sin digitale bøsse til NRK TV-aksjonen kr. 108 866,-
Tv-aksjonen (loddsalg) kr. 54 530,-
Herøy Brygge - Barnas Dag kr. 41 200,-
TV-aksjonen 2024 - Herøy skole spleis  kr. 36 490,-
Felles digital bøsse Herøy (ulike bedrifter) kr 30 000,-
Etcetera og Kvasstid Trio kr 22 500,-
HIL og Tv aksjons komite digitale bøsse til NRK TV-aksjonen kr. 17 000,-
Brasøymarsjen sin digitale bøsse til NRK TV-aksjonen kr. 12 200,-
Herøy kommune kr. 12 000,-
Nadiia og Dilara kafe kr. 8 600,-

I tillegg til disse er det også flere som har gitt bidrag på giverstafetten for Herøy.
Trykk her for full oversikt.