Det er Alstahaug kommune, som på vegne av Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna, inviterer til dialogmøte på Rica Hotell onsdag klokken 17.

Ambulansebåtsaken  Dette er et av to årlige dialogmøter mellom Helgelandssykehuset og HALD-kommunene.

Spesielt interessant er sak tre på møtet, nemlig ambulansebåt-situasjonen og oppfølging av møtet i Mosjøen 13. mars.

Ordfører Arnt Frode Jensen orienterte i dag formannskapet om at Helgelandssykehuset har invitert kommunelege 1 i Herøy, Inge Skauen, inn i en faggruppe som skal se på denne saken.

- Hopper bukk over oss - Det er tilfeldig at vi får vite det og sykehuset hopper altså bukk over oss, uttalte ordfører Jensen som konstaterte at Helgelandssykehuset fortsatt velger å forholde seg til kun Herøy og Dønna.

Arnt Erling Paulsen (Ap) stilte spørsmål ved hvilke rutiner Herøy kommune har når kommunelegen eller andre fra administrasjonen blir spurt om å stille i en slik gruppe.

- Man utelukker på den måten en del sentrale aktører i kommunen, la Paulsen til.

Bør være informert Ordfører Jensen svarte at både ordfører og rådmann bør være informert om det som skjer.

- Men nå må det sies at Inge Skauen er svært dyktig, men jeg ser at sykehuset prøver å spille oss ut, sa ordfører Jensen.

Rådmann Roy Skogsholm kunne fortelle at han ikke hadde noe imot at kommunelege 1 deltok i en slik gruppe for å se på det rent faglige.

Ordfører Arnt Frode Jensen syntes likevel det var merkelig at sykehuset gjør det de gjør.

- Etter det løpet som er kjørt, så er det merkelig at de gjør det de gjør og fortsatt prøver å isolere dette til en sak som kun gjelder Dønna og Herøy, sa Jensen.

Vegard Dalen (Frp) fryktet at det ligger en uthalingstaktikk bak det sykehuset gjør.

Sakslista til møtet ser slik ut:

1) Samhandlingsavtalene; erfaringer så langt med inngåtte avtaler; samhandlingsrutiner, utfordringer og avvik.

2) Helgelandssykehuset presenterer statistikk for avvik første kvartal, jamfør rutine for avvikshåndtering: Oversikt over samhandlingsavvik presenteres på avtalt tidspunkt for Overordnet samarbeidsorgan og Dialogkonferanse.

3) Ambulansebåtsituasjonen, oppfølging fra møtet i Mosjøen 13.3.2012

4) Prosess og tidsplan for videre arbeid med gjenstående samhandlingsavtaler

Ettersom dette er et av de to årlige dialogmøtene mellom sykeshuet og de kommunene som sokner til sykehuset i Sandnessjøen, stiller ikke Vefsn kommune.

Vefsn er likevel berørt i ambulansebåtsaken.