I forbindelse med at det er kommune- og fylkestingsvalg høsten 2015, skal det også velges medlemmer til fylkeseldrerådet. Nordland fylkeseldreråd er fylkestingets organ og skal uttale seg i eldrepolitiske anliggender og til saker som fylkeseldrerådet ønsker å ta opp til behandling. Fylkeseldrerådet utarbeider en plan for sitt arbeid. Planen legges fram for fylkestinget til orientering.

Kommunale eldreråd, pensjonistforeninger og andre frivillige lag og organisasjoner som arbeider med eldrepolitiske interesser oppfordres til å melde navn på kandidater til fylkeseldrerådet.

Forslag på medlemmer og varamedlemmer legges fram for fylkestinget. Fylkeseldrerådet består av syv medlemmer, hvorav fem velges blant alderspensjonistene og to velges av og blant fylkestingets representanter. Alle medlemmene velges med personlig vara. Leder og nestleder skal velges blant pensjonistene. Fylkeseldrerådet konstituerer seg selv.

Viktig at eldre blir involvert
- Eldre utgjør en voksende andel av befolkningen, men er underrepresentert i fylkesting og kommunestyrer. Det er av stor betydning at eldre er involvert i beslutningsprosessene som vedrører framtida for Nordlandssamfunnet, opplyser fylkesordfører Sonja Steen i et informasjonsskriv.

Fylkesordføreren anmoder engasjerte og samfunnsinteresserte eldre om å ta imot oppfordringen om å la seg nominere til fylkeseldrerådet, for på den måten å kunne bidra til at Nordlandssamfunnet blir et godt samfunn også for eldre.

Begge kjønn skal være representert i rådet, og det bes derfor om forslag om navn på to kandidater, en av hvert kjønn. Kandidatene må være spurt på forhånd og ha sagt seg villig til å stille som medlemmer til fylkeseldrerådet.

Nordland fylkeskommune har innført elektronisk saks- og reiseregningsverktøy samt rapporteringsfunksjoner. Det er derfor en fordel om kandidatene har god dataforståelse. Det vil bli gitt opplæring og oppfølging i bruk at verktøyene.

Ytterligere informasjon om eldreråd finnes på følgende lenker:

Lov om kommunale og fylkeskommunale eldreråd
Reglement for Nordland fylkes eldreråd

Navneforslag på kandidater meldes til leder i rådet for eldre og funksjonshemmede i Herøy, Oddrun S. Dahlheim på tlf. 99250985 eller epost oddrunn-petrine@hotmail.com

Spørsmål vedrørende arbeidet i fylkeseldrerådet kan rettes til Fylkesordfører Sonja Alice Steen sas@nfk.no eller til leder Kari Sletten kari-sle@online.no