Hamarsland (54) har tatt over jobben som fabrikksjef ved fabrikken til Mowi på Herøy etter Jan Erik Kvingedal. Han har lang erfaring fra sjømatnæringen og kommer fra Mowi-systemet. Han har i det siste hatt kontor i Bergen og Sverige, der han har vært prosjektleder og plant manager. Han har også jobbet i flere land nedover i Europa.

- Jeg har vært ansatt i Mowi i tre år og det har vært fantastisk kjekt. Før dette har jeg vært ansatt nærmere 35 år i Lerøy, mest i Bergen, men også to og et halvt år i Skottland der vi drev en fabrikk. Jeg har vært litt rundt omkring, men det er i hvert fall sikkert at jeg føler det som jeg har fiskeblod og lakseblod i årene.

Hamarsland er bergenser, men omtaler seg mer spesifikt som Fana-stril. Han har flyttet til Herøy sammen med sin samboer og er full av lovord om både ansatte og plassen. 

- Det er en fantastisk gjeng her oppe og folk er flinke. Min samboer er også positivt overrasket over plassen. Det var jo et stort sprang å flytte fra urbane Bergen til Herøy. Vi har allerede funnet ut hvor vi skal gå på Dønnamannen og vært litt rundt omkring.

- Vi leier hus på Nord-Staulen hos Bjørn Sortland og har fantastiske bofasiliteter. Det er slikt man bare kan drømme om å oppleve på Vestlandet, sier Hamarsland.

Utenom jobben liker den nye fabrikksjefen å være på havet, men har også i det siste fått mer og mer sans for fjell og fiskevann. Han liker også godt å tilberede god mat sammen med sin samboer.

Fokus på ansatte
Hamarsland sier at det brukes mye tid og ressurser på å tilpasse driften mot koronasituasjonen.

- Personalet vårt er første prioritet og kommer foran produksjonen. Det har vært kjørt store risikoanalyser på hva som kan skje og hvordan vi kan forhindre dette. Her som ellers i samfunnet er folk flinke til å tilpasse seg og ta forhåndsregler. Så lenge vi har dette i pannebrasken så vet jeg at det går bra, avslutter den nye fabrikksjefen.