NRK TV-aksjonen har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Gjennom 50 år har TV-aksjonen samlet inn totalt mer enn 11 milliarder kroner, som har bidratt til å hjelpe flere millioner mennesker over hele verden.

I Herøy er det Frivilligsentralen som har påtatt seg ansvaret for å organisere innsamlingen til TV-aksjonen de siste årene. Hovedkomiteen består i år av Silje Sandstrak, Kirsti Iversen, Janne Grethe Eide, Monika Mathisen og leder av frivilligsentralen Erika Puziene. Komiteen har allerede møttes og lagt en del planer for innsamlingsaksjonen, men de ønsker gjerne at folk som ønsker å bidra tar kontakt med dem.

I fjor ble Herøy tredje beste kommune i Nordland, og nå er målet å gjøre det enda bedre i årets aksjon.

Ønsker å etablere familiehus
Årets TV-aksjon skal hjelpe barn rammet av kreft og andre alvorlige sykdommer. For pengene fra TV-aksjonen ønsker Barnekreftforeningen å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo. Her skal foreldre og søsken lett kunne bevege seg mellom sykehuset og familiehuset slik at de kan leve et tilnærmet normalt hverdagsliv.

I familiehusene vil det også være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre mennesker som er tett på og har betydning i familiens liv.

Dette er Barnekreftforeningen

  • Barnekreftforeningen er en selvstendig, landsdekkende og frivillig organisasjon som ble etablert i 1982.
  • Foreningen har 6000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag, 300 tillitsvalgte og 17 ansatte.
  • Formålet er å bekjempe barnekreft og gi støtte til familier som rammes av barnekreft.

Les mer på nettsiden til NRK TV-aksjonen