- Som 16-åring forlater han i 1906 barndomshjemmet i Majorna, Göteborg, i håp om å forsørge seg som kunstner i Stockholm. Men innkommet strekker ikke til og året etter mønstrer han på en båt. De nærmeste årene kommer reisene på havet til å prege hans tidlige voksenliv.

- Livet på havet gjør sterkt inntrykk på Taube. Personen som ofte returnerer som sjømannen «Fritiof Andersson» i forskjellige viser, regnes for å være hans alter ego fra tiden på havet.
Etter sine reiser på havet søker Evert Taube seg til Sør-Amerika hvor han blant annet jobber som formann på kanalbyggingen og adjutant hos den argentinske presidenten. Han lærer å spille gitar og snakke latinamerikanske språk.

- Da første verdenskrig bryter ut, vender han hjem til Sverige igjen. Nå begynner han å opptre som musiker, og blir snart kjent med sine viser. Han får platekontrakt og kan forsørge seg som kunstner og artist.

- Kjærligheten til Sverige og den svenske naturen preger mange av hans viser. Kampen mot kraftutbygging av Vindelâlven, som har sitt utspring rett øst for Virvatnet i Rana, har han med i en av de mest kjente visene «Ânglamarken»:«låt sista älven som brusar i vår natur, brusa alltjämt mellan fjällar, gran och fur...»

- Med et representativt utvalg av Taubes komposisjoner, ønsker Rana Kormakeri velkommen til vårkonserten «Så Lenge Skutan Kan Gå».

- Lytt til The Real Goups versjon av "Så skimrande var aldrig havet". Dette arrangementet har vi med på konserten, skriver Rana Kormakeri i sin omtale av konserten på Facebook.