Arbeidsleder Helge Vedvik (62) i GL Bygg hadde sin siste arbeidsdag torsdag 16. november, men kommer en tur tilbake når det skal være ferdigbefaring 6. desember.

- Det gjenstår litt isolering i kjelleren av rørleggerne og litt småtteri ellers. Jeg vet at bassenget blir bra, men det må jo brukes en stund før alt går seg til. Nå er det Christer Tysland som overtar lederansvaret når jeg trekker meg tilbake, sier Vedvik.

Jobbet 35 år i GL Bygg
Helge forteller at han har jobbet i GL Bygg i 35 år og begynte bare en måned etter at firmaet ble etablert. Nå har han bestemt seg for å bruke mer tid sammen med kona som han har vært gift med i litt over 40 år.

- Jeg har reist i 30 år og har derfor ikke vært noen verdensmester på hjemmebane. Det er en stressende måte å arbeide på, men nå er det nok. Jeg har gjort det jeg skal gjøre i dette firmaet og jeg kjenner at tiden nå er riktig for å trekke meg tilbake, selv om jeg har trivdes veldig godt med denne jobben. Dette er det sjette svømmebassenget jeg har vært arbeidsleder for, og jeg tror kanskje de to siste konseptene har vært de beste innen konstruksjon og korrosjon slik at de skal vare over en lang periode. Det er også gledelig at det nesten ikke er noen tillegg på dette bygget, sier Vedvik.

Det er totalt 10 mann fra GL Bygg som har vært involvert i byggingen av det nye bassenget, men i tillegg har de også hatt flere underleverandører. GL Bygg er et firma som er lokalisert i Namdal og Overhalla med rundt 70 ansatte. De har lang erfaring med å bygge svømmebasseng og stod blant for byggingen av Kulturbadet i Sandnessjøen.

Helge sier at de så langt det har vært mulig også har benyttet lokale leverandører som blant annet Metalltek til stålarbeid og Rolf Edvardsen entreprenør til levering av masser. De har også kjøpt en god del småvarer hos Monter på Herøy.

Skryter av skolen og elevene
Helge skryter av et utmerket samarbeid med skolen.

- Vi har hatt et utmerket samarbeid med en fantastisk rektor og hans kollegaer, og har nesten ikke merket at det har vært en skole i nærheten. Vi har ikke hatt noen problemer med at noen har vært inne i anleggsområdet. Nedvasking av bygget ble også gjort av foreldre og elevene har oppført seg eksemplarisk, sier Vedvik.

Helge har imidlertid ikke tenkt å ligge å dra seg på sofaen når han blir pensjonist, men forteller at han allerede har opprettet et eget firma sammen med kona. I tillegg er han en meget habil skiløper som har spesialisert seg på lange løp. Han går blant annet Marcialonga og Birken og har også gått verdens lengste skiløp som er på 22 mil. En tur på rulleski fra Trondheim til Oslo har han også vært med på, så det er ingen tvil om at det er en svært aktiv kar som nå velger å ta ut pensjon for å slutte i det firmaet som har vært hans arbeidsplass i 35 år.

- Jeg skal ha en uke fri før jeg finner fram verktøy og begynner i mitt nye firma, sier Vedvik som blant annet har fagbrev som tømrer og innen betongarbeid.

- Skal jeg gjøre noe så skal det gjøre ordentlig, men jeg har ikke tenkt å arbeide som en tulling. Nå skal jeg holde meg i nærområdet, avslutter Helge Vedvik.

Etterlengtet, men kostbar investering
Etter at det gamle svømmebassenget måtte stenges i 2016 har kommunen vært nødt til å leie seg inn hos nabokommunene for å drive svømmeopplæring til ungene i skolen. 

Kommunestyret i Herøy vedtok allerede i budsjettmøtet 17. desember 2019 at det skulle bygges nytt basseng i tilknytning til Herøy skole. Saken har imidlertid blitt utsatt flere ganger, blant annet som følge av pandemi og stor utskifting i kommuneadministrasjonen. De siste årene har også prisnivået økt dramatisk og ført til at de folkevalgte har vært nødt til å ha flere runder før de gjorde et endelig vedtak.

Kontraktssummen for det nye svømmebassenget ligger på 63,9 millioner kroner eks. mva. Da skisseprosjektet ble framlagt i januar 2020 var bassenget kostnadsberegnet til 43,5 millioner kroner inklusiv mva. Dette betyr at bassenget har blitt vesentlig dyrere enn først antatt. Uansett er bygging av nytt svømmebasseng en sak som lenge har stått på ønskelista til politikerne i Herøy, og nå er det endelig snart ferdig..

Det nye bassenget er et stålbasseng som har en lengde på 12,5 meter med bredde på 8 meter. I tillegg inneholder bassengbygget garderober både til brukere og instruktører, og et ekstra oppvarmet terapibasseng på 4 x 4 meter. Kjelleren er fyllt med en rekke teknisk utstyr som må til for å drifte et moderne basseng i dag. 

Den 6. desember 2023 skal Herøy svømmehall overleveres fra entreprenør til Herøy kommune, og det er en uke tidligere enn det som er kontraktsfestet.