Trimgruppa møtes hver tirsdag og torsdag fra klokka 10.30 til 11.15 på Herøy stadion der de gjennomfører samme opplegget hver gang. Treningsopplegget startet under pandemien i 2020 da man måtte holde avstand fra hverandre og ikke kunne trene inne, og ble laget til dem av tidligere frisklivskoordinator Julie Jespersen.

Gruppa har ikke fått noe offisielt navn, men liker å kalle seg for treningsjentene. Alderen varierer fra 65 til 85 år, så vi kan vel ikke akkurat kalle dem ungjenter. De liker imidlertid å holde seg i form og mener dette er noe som flere burde benytte seg av. 

- Vi er ute i allslags vær, men nå jobber den kommunale fysioterapeuten for at vi kanskje skal få være i Herøyhallen når været er dårligst. Når det er snø her blir det ikke brøytet, og da kan det være vanskelig å bevege seg rundt banen. Etter at vi har gjennomført en del øvelser på tribunen går vi tre runder rundt banen, sier Torid Braseth.

Gjengen har en flat struktur og deler derfor på å ha ansvaret for treningene.

- Vi synes det er veldig fint å gjøre øvelsene under taket på tribunen, og liker veldig godt å være ute når vi trener. Kommunen og de fleste er opptatt av at de kan bo hjemme så lenge som mulig, og klare seg på best mulig måte. Det er jo mye helse i å holde seg i aktivitetet, og det synes vi er viktig å få fram til befolkningen. Vi tror ikke alle tenker over at man selv må ta ansvar for å holde seg i form, sier Braseth.

Ingen konkurranse
De spreke jentene er opptatt av å få fram det er ingen konkurranse hos dem, men at alle gjør det de kan.

 Ingen blir utstemt, og ingen skal være redd for at de ikke kan være med. Vi har alle noe vi plages med, og gjør alle øvelsene ut fra det vi selv mestrer. Vi har det også veldig sosialt sammen og noe ganger møtes vi også på kafe, sier de spreke treningsjentene på Herøy stadion. Nå håper de at enda flere tar turen til Herøy stadion og trener sammen med dem.