Benjaminsen opplyser til Herøyfjerdingen at to femdeler av brua nå har fått betongdekke. 

- Det har til nå gått med i underkant av 400 kubikkmeter med betong. Det skal støpes i tre etapper til, og neste runde vil mest sannsynlig skje den 22. august. Deretter vil de neste rundene komme ganske tett på hverandre, sier Benjaminsen.

Hvis vi antar at en vanlig betongbil maksimalt kan ta med seg rundt 8 kubikkmeter betong, betyr dette at rundt 50 biler så langt har levert betong til den nye brua.

Asfaltarbeid vil påvirke trafikken
Ifølge informasjonssiden om den nye Herøysundbrua skal det fra midten av august mest sannsylig asfalteres på begge sidene av den nye brua. Dette vil naturligvis påvirke trafikken, og fylkeskommunen informerer om at  de vil komme tilbake til arbeidstid, varighet og eventuelle stengetider når de har klar en plan for gjennomføring av asfaltarbeidet.

Det vil vanligvis komme en trafikkmelding et par dager i forkant og folk oppfordres derfor til å følge med på trafikkmeldinger hos Statens vegvesen.

Snorklipping i november?
På informasjonssiden om den nye Herøysundbrua står det at den skal stå ferdig mot slutten av 2024, men under et besøk av fylkespolitikere fredag 14. juni ble det sagt under lunsjen på Herøy Brygge at det forventes at noen fra fylket klipper snora i løpet av november i år.

Webkamera
Det er satt opp et webkamera i forbindelse med byggingen av den nye brua der man hele tiden får oppdaterte bilder fra byggeprosessen. 
Trykk her