Fra klokka 12 til 15 inviteres det til et gratis rusfritt arrangement som er tilrettelagt for alle aldersgrupper. Fra klokka 12 kan folk komme innom for å få servert gratis kaffe, kaker og mat. I hallen blir det stands og mye god mat. Lovundkokken skal blant annet være der og diske opp med lekre retter av sushi, så det er bare for alle å ta veien til Herøyhallen 6. april. Og det beste av alt er at alt er gratis. I hallen skal det også settes opp en rodeolaks som folk kan prøve seg i. Planen var opprinnelig at det også skulle settes opp hoppeslott til ungene på kunstgressbanen, men dette blir det dessverre ikke noe av.

Sten Even Holstad er leid inn som konferansier til å lose oss gjennom et program med faglig innhold og musikk. Han kommer opprinnelig fra Seløy og er også en dyktig gitarist, og vi må nok derfor anta at han vil bidra med flott musikk. Klokken 13 blir det offisiell åpning av markeringen ved ordfører Elbjørg Larsen før Pioner Ragnar Sjåvik vil ta oss med tilbake til da det hele startet. Regiondirektør i Mowi Region Nord vil også bidra med interessant informasjon om dagens situasjon. I tillegg skal også framtida for næringa belyses ved at lærlingene Tora Olsen Skagen og Odin Dalen skal fortelle om sin hverdag. 

Det vil også bli vist en liten film som er laget av Sigurd Sjåvik, og Bjarne Brøndbo fra gruppa DDE skal spille to låter under dette arrangementet. Senere på kvelden vil han få med seg resten av bandet når han står på scenen under jubileumsfesten i Herøyhallen, der også bandene Hagle og Hjertebank og DJ Chris Viviano skal stå for musikken.

Småltfest
Fra klokka 17 til 19 inviteres den yngre delen av befolkningen til et gratis rusfritt arrangement i Herøyhallen. Her vil det bli musikk med bandet Hagle, Chris Viviano og vår egen Odin Brennhaug, som blant annet er kjent fra TV-programmet The Voice på TV2.

Jubileumsfest
Jubileumsfesten skal hylle næringens innsats de siste 50 årene gjennom et stjernespekket artistgalleri. Dette er et arrangement som er tilrettelagt for personer over 18 år, krever inngangsbillett og inneholder salg av alkohol. For at flest mulig av Herøys befolkning skal få delta er det leid inn vakter og komiteer fra Sandnessjøen som skal ta seg av det praktiske under jubileumsfesten. Dette arrangementet er ikke gratis, men det opereres med sterkt redusert billettpriser.

Trykk her for å kjøpe billetter.

Ekstra ferge
Nordland fylkeskommune har satt opp ekstra fergeavganger lørdag 6. april. For å unngå å kansellere fergeturer søndag 7. april opplyser fylkeskommunen at siste ferge må gå klokka 00.30 fra Herøy via Brasøy til Søvik om natta. 

Se rutetabellen nedenfor:

Ekstra ferge.jpg