Jelena Budesa ønsket velkommen, og snakket blant annet om det spesielle ved den norske dugnadsånden. TV-aksjonen er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige.

TV-aksjonen 2019 går til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal bidra til at kvinner får økonomisk frihet, rett til å bestemme over sin egen kropp og mulighet til å få sin stemme hørt.

Fakta om TV-aksjonen

  • NRK eier TV-aksjonen.
  • NRKs innsamlingsråd tildeler TV-aksjonen.
  • TV-aksjonen er en unik nasjonal dugnad hvor alle deltar: Kongehuset, Stortinget, regjeringen, fylkeskommuner, kommuner, næringsliv, skoler, menigheter og flere foreninger og lag.
  • Verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere: 100.000 frivillige bøssebærere besøker landets 1.8 millioner husstander.
  • TV-aksjonen har vært gjennomført hver høst siden 1974.

De frammøtte fikk høre innlegg fra dyktige damer, hver på sitt område.

Liv-Åse Brosveet Lorentzen har jobbet som kommunalleder 2 i Herøy kommune siden 1.mars i år. Hun er utdannet lærer og har 10 års erfaring fra skoleverket som lærer og skoleleder. Hennes råd til damer som ønsker å bli leder er å tørre å si ja til oppgaver/utfordringer man blir tilbudt og sakte men sikkert bygge kompetanse og nettverk. 

Torid Braseth kom tilbake til Herøy etter 10 år på østlandet og startet opp frisørsalong i 1980. Hun har sakte men sikkert bygget opp sin bedrift som i starten ble drevet fra hjemmet med kun henne selv som frisør. Hun har utvidet bedriften i takt med etterspørselen og har i dag 3 ansatte. Torid selv sluttet som frisør for ca. 2 år siden, men har fortsatt som regnskapsansvarlig for bedriften.  Torid mener det er enklere å starte opp bedrift i dag, da det er flere støtteordninger for nyetablerere.

Prest Gunver B. Nielsen kom til Herøy som prest i Herøy i fjor sommer. På 10 år har hun fullført kandidateksamen i teologi, tatt grunnleggende militærutdanning og vært utsending som feltprest. Hun mener det er viktig å støtte årets TV-aksjon slik at kvinner i fattige land kan få muligheter til å utvikle seg til å bli selvstendige, tjene egne penger. Hun tar også med at vår egen biskop Ann-Helen Fjeldstad Jusnes selvfølgelig støtter årets TV-aksjon og Care. Hun syns det er en viktig sak og har også brukt dette som tema i sin preken!

Tøffe Sifa Mbarushimana har kun vært på Herøy i 6 måneder og med god hjelp fra Marit og Gjertrud hadde hun en presentasjon om sitt hjemland Kongo. Imponerende.

Kristin Markås Mellingen og Jonny Birger Hanssen stiller alltid velvillig opp for å underholde på ulike arrangementer. Denne kvelden sang og spilte de blant annet "Song Bird" og "I always remenber us this way". Nydelig fremføring som alltid!

Det ble samlet inn hele kr. 9100,- til TV-aksjonen denne kvelden.