I helga, 9. – 10. mars, har det vært full fart med badminton i Herøyhallen med avvikling av rankingstevne for spillere i klasse U15.  Det var totalt 46 påmeldte og spillerne som kom fra Kirknes i nord til Kristiansand i sør.

Leder og turneringsleder Ole Christoffer Olsen er godt fornøyd med arrangementet.

- Jeg er veldig godt fornøyd både med avviklingen og egne spillere. Vi har hatt med egne U15-spillere der to kom helt til sluttspillet på søndag.

- Vi har også hatt med flere U13-spillere som har fått bryne seg mot eldre U15-spillere. De spilte godt og de ble nok også tent til å satse videre. Dette var også ei fin opplading til vi skal til Sotra neste helg på rankingstevne for U13.

- Ellers må jeg få skryte av alle de frivillige som har gjort en kjempejobb. Jeg må takke det tidligere styret for all planleggingen i forkant av turneringen. Jeg har egentlig bare fått kose meg med det sportslige. Alt av komiteer og andre forberedelser er gjort av det gamle styret og dette har fungert meget godt, sier leder og turneringsleder Ole Christoffer Olsen i badmintongruppa i Herøy IL.

Gode tilbakemeldinger fra badmintonforbundet
Ottar Stensrud fra Norges badmintonforbund var til stede under helgas turnering i Herøyhallen. Han var den øverste ansvarlige for turneringen fra forbundets side og gir arrangørene bare gode tilbakemeldinger.

- I og med at dette er en såkalt rankingturnering som er styrt av forbundet har jeg fungert som oppmann.

- Det har gått veldig bra. Avviklingsmessig kreves det mye planlegging å gjennomføre ei slik turnering med mange spillere som spiller i flere kategorier. Det spilles både single, double og mix og Herøy har god erfaring med å få dette til.

- Det er veldig positivt at folk stiller slik opp som de gjør i Herøy og at folk bor privat og kanskje låner ut bilene sine. Det er klart at dette ikke er vanlig rundt omkring i Norge at det er sånn. På slike små steder er man nok også avhengig av dette for å få det til å fungere. Det er jo dyrt å reise hit for de som ikke er vant til disse reisekostnadene og at disse kostnadene blir lavere bidrar nok også til at flere kommer hit, sier Stenrud.