Det var stor aktivitet på ungdomshuset i Brasøy sist lørdag med konsert og foredrag ved Margit Steinholt til inntekt for nytt gulv og kaiplatt til en flytende fødestue i landsbyen Prey Chass i Kambodsja. 

Initiativtaker er Tanja Irene Hanssen, bosatt i Brasøy. Ideen til innsamlingen fikk hun under en nylig gjennomført reise til Kambodsja hvor hun reiste sammen med andre helgelendinger, deriblant Margit Steinholt.

Steinholt er lege og gynekolog og har i en årrekke arbeidet i Tromsø mineskadesenter som har hatt ulike medisinskfaglige prosjekter i Kambodsja, blant annet innenfor helsehjelp til gravide og fødekvinner. 

Kvelden ble nydelig innrammet i ord og toner med vakker sang ved Kristin Markås Mellingen og mesterlig traktering av gitaren ved Johnny Birger Hanssen. De to musikerne bor på Herøy, men har begge tilknytning til Brasøy. 

Og selvfølgelig var det mer loddsalg, kaffe, kaker og prat både før og etter et vel gjennomført arrangement med stort engasjement og fantastisk oppslutning.

Kveldens arrangement ga en inntekt på ca. 15 000,- som uavkortet går til oppgradering av fødestuen i Prey Chass i Kambodsja. 

Tekst: Margit Langseth