Dette innbærer blant annet at hurtigbåten vil gå fra Husvær klokken 07.10, Flostad 07.50 og være i Sandnessjøen 08.15.

Også ferjeruta tilpasses  For å få grunnskole-elevene fra Brasøy er også ferjeruta justert noe, slik at elevene skal rekke skolestart klokken 8.30.

I går onsdag vedtok formannskapet at man forutsetter at det etableres en "distriktsmobil" i Brasøy/Husvær.

Trykk HER for å lese om dette i en tidligere artikkel.

Se møteinnkalling med forslag til ruteopplegg, som ble enstemmig vedtatt i formannskapet onsdag.

Herøy kommune har jobbet med å finne en bedre løsning for arbeidspendling for for elevene fra Herøy som pendler til den videregående skolen i Sandnessjøen.

Kommet godt igang  - Men det er viktig å få fram at vi slett ikke er ferdige, men jeg syns vi er kommet godt i gang.

Og nå er det større enighet om dette enn på lenge, sier varaordfører Elbjørg Larsen til Herøyfjerdingen.

Hun ledet onsdagens møte i formannskapet, hvor revisjon av hurtigbåtrutene var eneste punkt.

Utgangspunktet har vært å finne en løsning innenfor dagens kostnadsramme.

Møte mellom kommunene 13. februar ble det holdt et møte mellom Alstahaug, Vega og Herøy om saka. Her ble det enighet om å sette igang med revisjon av hurtigbåtruten.    Forutsetningene var da at man skulle holde seg innenfor dagens kostnadsrammer og at båten fortsatt skal stasjoneres på Vega.

Etter dette møtet utarbeidet Vega og Herøy kommuner en skisse til løsning.

Morgen, ettermiddag og kveld Denne skissen innebærer samme struktur som dagens rute, med morgenavgang fra Vega, en ettermiddags- og kveldsavgang fra Sandnessjøen.

Vega har gitt avkall på ettermiddagsturen.

Det skal i følge forslaget bli en ekstra morgen/formiddagstur til herøysteder tre dager i uka, en såkalt "handlerute".

Fra skolestart i høst Morgen- og ettermiddagstur er nå tilpasset pendlernes behov. I tillegg korresponderer kveldsturen med buss fra Mosjøen.

Hvis ruteforslaget får tilslutning, starter man drøftinger med Nordland fylkeskommune etter påske med sikte på å gjennomføre rute-endringen fra skolestart i august i år.

Grunnskoleelevene fra Sør-øyene skal reise med ferje fra Brasøy, og ferjerutene vil bli innrettet etter dette.

Ingen negative Herøy kommune har gjennomført møter med grendeutvalgene i februar og mars.

Per dags dato har ingen kommet med negative uttalelser til endringsforslagene, selv om grendeutvalget i Sandvær har uttalt at de helst vil beholde ruta som den er i dag.

12. mars ble ruteforslaget drøftet med Boreal, og det kom ingen vesentlige merknader som gjelder Herøy. Unntatt anløp av Tennvalen.

Boreal ønsker å sette inn en større reservebåt for "Torolf", en båt som er drevet med vannjet. Denne båten skal etterhvert gli inn til å permanent. Det er vanskelig å manøvrere en større båt inn i Tennvalen, og grunnforholdene er slik at det er vanskelig å bruke båt med vannjet.

Enige om å behandle saka 14. mars ble det holdt nytt møte med Alstahaug, Vega og Herøy kommuner, hvor det var enighet om å legge fram forslaget til politisk behandling.

Anbefalte på det sterkeste Det var også enighet om at dette skal legges til grunn for det videre arbeidet. Kommunene skal drøfte forslaget i sine organer og gi uttalelser før påske.

Til onsdagens møte i formannskapet anbefalte rådmann Roy Skogsholm på det sterkeste politikerne til å gå for forslaget.

Betydelig forbedring for Herøy  Han skriver blant annet:

"Pendlere uttrykker tilfredshet, selv om de kanskje ønsker et bredere tilbud. Reisende til handel og service i Sandnessjøen syns morgenturen er for tidlig.

For å kompensere for dette har vi lagt en ekstra morgentur tre dager i uka. Det framlagte ruteopplegget er en betydelig forbedring for Herøy", skriver rådmannen.