- Det var hele 54 personer som hadde gått alle 5 toppene i sesongen. Av disse ble to heldige vinnere trukket ut: Fredrik Møller og Ann-Karin Endresen. Vi gratulerer.

- Størst er helsegevinsten - så gratulerer til alle ivrige turgåere, skriver Øksningan velforening til Herøyfjerdingen.

5 på topp i Øksningan
De fem toppene som inngår i «5 på topp i Øksningan» er ikke så høye, men de er mange og flotte. Det er en fin og litt tøff tur å ta alle på en gang, men det trenger du ikke. Det er ikke krevende løyper, og det ligger kart i hver kasse og i tillegg er det kart inne i grillhytta som ligger på Drømmeplassen. Det kan også være en fin tur for ferierende som kommer til Herøy på sykkel. Kommer du med bil er det merket på kartet hvor du kan parkere ved de forskjellige toppene. Sesongen for å være med i konkurransen varer fra 1. mai til 20. september hvert år. 

«5 på topp i Øksningan» består av disse toppene:

  • Karifjellet
  • Stortuva
  • Innerøyfjellet
  • Storåsfjellet
  • Gårdsøytangen.

Her forteller Elbjørg Larsen litt om toppene:
- På Ytter-Øksningan finner du «Karifjellet» ytterst. Her er det god adkomst og lett å gå. Belønningen er flott utsikt mot storhavet.

- Fortsetter du innover er «Stortuva» neste turmål. Dette er den høyeste toppen på Herøy om du ikke har båt (98 moh.). Det er bare å følge merket løype opp. Enkelte kan nok oppleve bratte partier, men adkomsten er god. På toppen finner du «Telltur-kasse» i tillegg til «5 på topp-kassen».

- Neste mål når du ved å gå opp fra «Drømmeplassen» og opp på Innerøyfjellet. Her er det nydelig utsikt fra 91 moh.

- Når vi kommer til Inner-Øksningan blir turene lengre med topper som er lavere. «Storåsfjellet» kommer du til ved å følge merket løype til Gårdsøytangen. Det er bare å følge merker til denne lave toppen som belønner deg med nydelig utsikt. Videre kan du følge merket løype til det ytterste og sørligste punktet: Gårdsøytangen. Her er «5 på topp-kasse» og turmarsjkasse. I tillegg kan du ta deg en velfortjent pause under taket på «Knutly».

Trykk her for Facebook-siden til 5 på topp i Øksningan.

Her er et kart som viser hvor toppene ligger.

5 på topp_kart.jpg