Kunsverket «Tytje ta»  har en spesiell historie og ble til da Turid Grov var engasjert som Herøydagskunstner i 2014 og skulle frakte sine glassmalerier til Herøyhallen. På den smale veien måtte hun stoppe for en møtende bil, og som de fleste skjønner er glasskunst og hurtig oppbremsing en dårlig kombinasjon. Dette medførte derfor at et av hennes flotte glassbilder ble knust i to biter. I fortvilelsen etterpå kom det nok en del gloser som ikke egner seg på trykk og et av de mer uskyldige utsagnene var nok den velkjente glosen «Tytje ta».Turid bestemte seg fort for å gjøre det beste ut av situasjonen og under kulturkvelden fortalte hun om sin opplevelse med bildet og historien vakte naturlig nok også en god del latter i salen. I etterkant arbeidet den gang varaordfører Elbjørg Larsen og Turid med ideen om å få plassert det «ødelagte» kunstverket på utkjørselen ved Hoholmen bru. Under Herøydagan fredag 16. juni i 2015 ble glasskunsten avduket.

Vi gratulerer Mikael Silvik Lorentzen med seieren og oppfordrer både han og våre andre lesere til å fortsette med å sende oss foto. 

Premien består av ei eksklusiv krus som er spesiallaget til Herøyfjerdingen. Bildet på krusa er laget av den utflyttede herøykunstneren Hanne J. Kondziella og bærer navnet «Himmel og hav».

Det eneste kravet vi stiller er at dere selv må ha rettighetene til bildene og at de tillates å bli brukt i Herøyfjerdingen og til ulike presentasjoner for Herøy kommune. Fotograf vil selvsagt bli oppgitt ved bruk. 

Månedens bilde
Bildene sender dere inn på epost til post@heroyfjerdingen.no eller ved å velge skjemaet «Send inn bilder» under menypunktet Kontakt.

Husk å gi bildet en tittel og oppgi hvem som har tatt bildet.

Alle innsendte bilder vil bli vist i menypunktet «Innsendte bilder» under Bildegalleri på toppen av sida.