15. februar i fjor fikk Chris Johansen det første møtet med Herøy ASVO. Tiden før det var preget av manglende motivasjon og liten interesse.

Droppet ut av skolen
Et år ved videregående skole og et år på landbruksskolen ble etterfulgt av at han droppet ut av elektrolinjen ved den videregående skolen i Sandnessjøen.

- Jeg gikk ledig en stund, før NAV tok kontakt og fikk peilet meg inn på Herøy ASVO. Jeg syntes dette hørtes fint ut, for jeg liker egentlig ikke å gå ledig.
Jeg er en aktiv person og jeg trivdes godt straks jeg kom hit. Her er mye folk og jeg ble tatt godt imot, sier Chris Johansen til Herøyfjerdingen.

Kapasitet til mer
Men han følte ikke det store ansvaret for jobben.

- Jeg var nok litt sløv og avsluttet dagene litt for tidlig. Lønna fra NAV kom jo inn - uansett, sier Chris.

- Vi så jo at Chris hadde kapasitet til noe mye mer.  Da vi overtok vaskeriet fra Herøy Omsorgsenter og trengte flere folk, ansatte vi Chris i en midlertidig stilling.

Og da han fikk ansvar og full stilling på vaskeriet 1. september, skjedde det enorme forandringer med ham.


Ikke et minutts fravær
Chris har ikke hatt et minutts fravær siden, sier Jørn Moe, daglig leder ved Herøy ASVO.

Og Chris trives med full jobb og ansvar.

- Ja, klart det er fint å få ansvar. Det viser at folk har tillit til meg, sier 20-åringen fornøyd.

Og legger til:
- Å få ansvar og oppgaver er mer motiverende enn selve lønna.

Herøyfjerdingen er med på en runde i vaskeriet og registrerer at de andre stadig spør Chris om både det ene og det andre i forbindelse med arbeidet.

Store mengder kjeledresser og hansker fra Marine Harvest går gjennom systemet hver dag.

Arbeidet må gå unna
Det skal hentes på Hestøya punktlig, rengjøres på forskriftsmessig måte, telles opp og bringes tilbake til oppdrettsgiganten i rett tid.

- Det er ikke så mange som kan styre maskinene. Når arbeiderleder Gunnar ikke er til stede er det jeg som passer på at maskinene går og at arbeidet går unna.

I tillegg til arbeidsklær fra Marine Harvest, har vi overtatt vaskeridelen for Herøy omsorgssenter. Vi får derfor inn klær også derfra.

Og så kommer det inn blant annet matter fra private, sier Chris.

Nøkkelperson
Og for Herøy ASVO har han blitt en nøkkelperson, sier Jørn Moe.

- Chris representerer en annen generasjon og er med på å skape en godt miljø rundt seg blant ungdommene vi har her. Han er flink med folk og får de unge med seg, skryter Moe.

Og nå tenker Chris å ta steget videre ut i det frie arbeidsmarkedet, og en jobb hos Marine Harvest er målet.

Jørn Moe er ikke i tvil om at Chris er klar for det.
- Chris er en fantastisk arbeidstaker. Han har blitt en nøkkelperson hos oss og han er helt klar for andre oppgaver.
Oppretter fast stilling
Det som har skjedd med Chris er på mange måter den beste lønna vi kan få. Det er en liten solskinn-historie, sier Jørn Moe. Og legger til:

Klarer vi å bevare kontinuiteten i vaskeriet vurdere vi å opprette en fast stilling for ungdom. En jobb hvor de kan komme og få sin første jobb i en tidsbestemt periode.

Og dette gjør vi fordi vi har behov for det, og samtidig er det en god start for ungdom som trenger et puff , avslutter Jørn Moe.