Hågensen og Stuvland vil møte representanter fra Fagforbundet lokalt og Herøy Arbeiderparti. Ved ankomsten kl. 11.15 vil de få en omvisning på Herøy omsorgssenter av enhetsleder Wenche Sæthre Jørgensen. Deretter vil de forflytte seg til Herøy ASVO , der daglig leder Jørn Moe vil vise dem rundt i bedriften.

Åpent for alle
Fra kl. 12.30 åpnes det for at alle Herøyfjerdinger og andre kan møte Hågensen og de andre som er med under besøket på Herøy ASVO.

Yngve Hågensen
Yngve Helmer J. Hågensen (født 13. juli 1938 i Vardø)var leder for Landsorganisasjonen fra 1989 til 2001. Hågensen bodde på barnehjem som barn, først i Vardø under andre verdenskrig, siden i Bærum. 14 år gammel begynte han å jobbe som visergutt i Halden, senere fikk han jobb på Saugbruksforeningen fra 1955 til 1969. (Kilde: Wikipedia)

Yngve Hågensen ble valgt til Landsorganisasjonens leder på LO-kongressen 1989. I 12 år var han den ubestridte lederen for nærmere én million fagorganiserte i Norge. Med sin særegne evne til å uttrykke seg klart og enkelt, sin medrivende stil på talerstolen og sitt sterke engasjement gav han lederrollen nærmest en ny dimensjon.

Hågensen hadde også en god evne til å kommunisere gjennom mediene, selv om mange mente at språket hans kanskje var litt for grovkornet til bruk utenfor veggene i Folkets Hus. Men han var tross alt “den siste proletaren” på LO-toppen, som alltid kalte en spade for en spade. Hans etterfølger i lederstolen ble en kvinnelig akademiker med en litt annen stil og form. (Kilde: Store norske leksikon)

Foto: FriFagbevegelse